Monumentenglas en monumentale beglazing

Een jaren 30 huis of nog ouder: daar horen natuurlijk stijlvolle ramen in. Met monumentenglas behoud je de klassieke uitstraling van toen, maar heb je de isolatiewaarde van nu. Ook kun je glas in lood in dubbelglas laten plaatsen: met twee glasplaten verbeter je de isolatiewaarde van dit type monumentale beglazing. Bij oudere huizen zie je vaak facet geslepen glas in binnendeuren. Of gebogen glas, dat net als art deco hip was in de jaren 20, als reactie op de jugendstil of art nouveau.

Monumenten glas

Monumenten met dubbel glas, maar toch de klassieke uitstraling behouden? Dat kan met monumentenglas, een speciale vorm van dubbelglas. Dit glas is dunner, waardoor het niet nodig is om de kozijnen aan te passen. Ook zitten in het glas de zogenaamde trekstrepen en luchtbellen. Deze geven monumentenglas een authentieke uitstraling, maar maken geen verschil voor de isolatie. Monumentenglas is ook leverbaar als gebogen glas en HR glas. En ondanks dat monumentenglas subsidie niet heel hoog is, verdien je de kosten van monumentglas wel snel terug. Namelijk op je energierekening.

Lees meer over dubbelglas, triple glas en HR glas >>>

Glas in lood

Een glas in lood deur als toegang van je jaren 30-woning staat stijlvol en authentiek, maar houdt niet veel warmte vast. Met glas in lood dubbel glas heb je glas in lood en dubbel glas tegelijkertijd. Het glas in lood zit dan tussen twee glasplaten, waardoor het de isolatiewaarde van normaal isolatieglas heeft. Je kunt er een origineel glas in lood raam laten plaatsen, maar ook een nieuw laten maken, in verschillende stijlen. Bijvoorbeeld het art deco glas in lood uit de jaren 20 en 30, dat zich kenmerkt door strakke en geometrische patronen en vormen. Of art nouveau glas in lood, met juist veel golvende lijnen. Glas in lood patronen in art deco of art nouveau kun je nog steeds bestellen, ook als dubbel glas.

Lees meer over glas in lood >>>

Facet geslepen glas

Behalve glas in lood kom je in oudere huizen ook vaak facet geslepen glas tegen: geslepen glas met een aflopende rand. Bij ons kun je dit facet geslepen glas op maat laten maken, zodat je authentieke uitstraling van bijvoorbeeld een voordeur of binnendeur met facet geslepen glas behoudt. Maak vrijblijvend een afspraak en we vertellen je graag meer over de mogelijkheden van geslepen glas voor deuren.

Gebogen glas

Gebogen glas zie je vooral in erkers van oude huizen. En in de Amsterdamse school van de jaren 20, waarin deze glasvorm hip was. Wil je gebogen glas vervangen of laten plaatsen? Bij ons kun je gebogen glas op maat laten maken. Daarmee behoud je de authentieke en oorspronkelijke stijl van het gebouw.

Meer weten? Bel 0252-221910 of mail naar info@vandermeermultiglas.nl voor een glashelder verhaal

Facet geslepen glas slijpen we met onze glasslijpmachine
Facet geslepen glas slijpen we met onze glasslijpmachine (de spiegel op de foto is nog niet geslepen)
Glas in lood repareren we en plaatsen we tussen dubbelglas
Glas in lood repareren we en plaatsen we desgewenst tussen dubbelglas
Glas in lood bovenlicht tussen dubbel glas
Glas in lood bovenlicht tussen dubbel glas
Gebogen glas in authentieke winkelpui
Gebogen glas in authentieke winkelpui

Kijk op www.ambrakozijnen.nl voor aluminium en kunststof kozijnen, raamdecoratie en horren op maat >>>