Glazen pui of glaswand: ruimte en licht

Met een glazen pui of glaswand haal je buiten, en dus veel daglicht, naar binnen. Dat geeft je interieur een open en luxe uitstraling. Er zijn verschillende opties: een schuifpui of juist een draai- of vouwpui, een scheidingswand voor buiten of juist voor binnen: in huis of op kantoor. Welke glaswanden en glazen puien kun je kiezen?

Glazen pui

Met een glazen pui haal je buiten naar binnen. Of creëer je binnen een open sfeer. Want glaspuien staan ook mooi binnenshuis, bijvoorbeeld in een winkelcentrum of kantoor. Dat geeft een mooi ruimtelijk effect. Een glazen pui in de buitengevel maken we meestal van isolatieglas, zodat je in de winter de warmte vasthoudt. Je kunt een glazen pui goed combineren met een schuifpui of schuifwand, met openslaande of harmonicadeuren. Van glas natuurlijk.

Glazen scheidingswanden

Met glaswanden creëer je zowel binnen als buiten een transparante sfeer. Op een balkon of rondom een terras of veranda geven scheidingswanden van glas bijvoorbeeld veel beschutting en bescherming tegen wind of kou, en tegelijkertijd het gevoel van buitenzijn. Glazen scheidingswanden zie je ook veel binnen: op kantoren geven scheidingswanden van glas, tussen vergaderruimtes of werkplekken, een lichte en open werksfeer.

Glaswand overkapping

Ook als het waait of bij lagere temperaturen wil je kunnen genieten van je tuin, dakterras of veranda. Een glaswand voor een overkapping is daarom ideaal: je zit warm, beschut en uit de wind, en toch buiten. Zeker als je kiest voor een goed geïsoleerde glaswand houd je onder de overkapping veel warmte vast.

Glaswand buiten

Een glaswand buiten laten plaatsen is ideaal voor bijvoorbeeld een tuinhuis, veranda of overkapping. Glas in de tuin zien we dan ook steeds vaker. Zo geeft een glazen schuifpui of glaswand rondom een terras veel beschutting en licht tegelijkertijd. Een glaswand in je tuinhuis of veranda maakt de tuin modern en stijlvol.

Glaswand badkamer

Met een douchewand of douchedeur van glas geef je de badkamer een licht en ruimtelijk effect. Bovendien is een glaswand in de badkamer een stuk makkelijker schoon te maken dan een kunststof douchedeur of -wand. Een badkamerglaswand is bovendien beschikbaar in verschillende gradaties van transparantie.

Lees meer over glazen douchewanden en -deuren >>>

Glazen scheidingswand woonkamer

Een glazen scheidingswand in de woonkamer zie je steeds vaker. Van vloer tot plafond, over de hele breedte van de woonkamer, of verdeeld in kleinere ramen met bijvoorbeeld matzwarte randen. Een glaswand in de woonkamer kan ook bestaan uit openslaande deuren of schuifdeuren. Een ideale oplossing voor bijvoorbeeld een smalle woonkamer. Maar ook in een ruime woonkamer zorgt een glaswand voor veel licht en een ruimtelijk effect.

Glazen kantoorwanden

Glazen kantoorwanden creëren een moderne, lichte en open werksfeer. Met een glaswand verdeel je het kantoor eenvoudig in kleinere werkplekken. Bijkomend voordeel is dat een glazen scheidingswand op kantoor geluid dempt: je hebt dus het visuele effect van een open kantoor, maar er is minder geluid dan in een kantoortuin. En zorgt voor een productieve werkomgeving.

Meer weten? Bel 0252-221910 of mail naar info@vandermeermultiglas.nl voor een glashelder verhaal

Hardglas scheidingswand met deur
Hardglas scheidingswand met deur
Glaswand bovenaan trap
Glaswand bovenaan trap

Bekijk ook de glaswanden, glazen puien, schuifpuien en deuren van Mondana bij ons broertje Ambra Kozijnen >>>

Vaste aluminium glaswand
Vaste glaswand (aluminium)
Aluminium glaswand met taatsdeuren
Glaswand met taatsdeuren (aluminium)
Glazen pui met deur
Glazen pui met deur (aluminium)
Aluminium glazen vouwwand
Glazen vouwwand (aluminium)