Glasplaat keuken (glazen achterwand fornuis)

Weleens gedacht aan een glasplaat in de keuken, achter het fornuis? Meestal zie je tegels op de muur achter het aanrecht, maar door de voegen oogt dat vrij druk. Kies daarom voor een glazen achterwand, daarmee maak je echt iets bijzonders van je keuken.

Achterwand keuken glas

Een glazen achterwand in de keuken is gemakkelijk schoon te maken en staat modern en stijlvol. Het geheel oogt door het ontbreken van voegen ook veel rustiger en strakker dan tegels. De glasplaat beschermt bovendien de muur achter je aanrecht. Een achterwand of glasplaat voor de keuken beschikbaar in veel verschillende RAL-kleuren. Hiervoor gebruiken we speciale lak, die we op de achterkant van de glasplaat aanbrengen.

Glasplaat van extra helder glas

Glas is van zichzelf niet compleet doorzichtig: als je goed kijkt zie je dat het een heel klein beetje groenig is. Daarom gebruiken we voor een glazen achterwand in de keuken extra helder glas, zodat de kleur van de verf erachter beter tot zijn recht komt. We raden daarnaast gehard glas aan, aangezien dit veel sterker is dan standaardglas.

Lees meer over gehard glas >>>

Glasplaat achter fornuis

Je kunt een glasplaat tegen de gehele keukenwand plaatsen, maar ook alleen achter het fornuis. Met een glasplaat achter het fornuis bescherm je de muur tegen (vet)vlekken: het glas is gemakkelijk schoon te maken. Achter de kookplaat gebruiken we bij voorkeur gehard glas aan gezien dit beter bestand is tegen hitte.

Glasplaat keuken op maat

Of je nu kiest voor een glazen achterwand over de volle breedte van het aanrecht of alleen een glasplaat achter het fornuis: we maken hem helemaal op maat. Inclusief uitsparingen in het glas voor bijvoorbeeld het stopcontact of de afzuigkap. Zo’n achterwand moet je nauwkeurig inmeten en heel precies installeren. Want als het niet perfect past, zie je dat meteen. Het is daarom zaak dat je een ervaren glasprofessional inschakelt.

De glasplaat keuken in onze eigen keuken op kantoor: in Multiglas-rood
De glasplaat in onze eigen keuken op kantoor: in Multiglas-rood

Meer weten? Bel 0252-221910 of mail naar info@vandermeermultiglas.nl voor een glashelder verhaal