Glasplaat op maat

Lang niet al het fabrieksglas past perfect op je salon- of eettafel. Of als glasplaat in de koelkast, in je deurposten, wanden of serre. In zulke gevallen is glas op maat een uitkomst. Een passende glasplaat op maat bestellen kan bij ons in veel verschillende vormen, maten en kleuren. We snijden en slijpen een glasplaat snel en nauwkeurig, zodat ‘ie precies past. Welke soorten glasplaten op maat zijn er en waar moet je op letten bij het kopen van een glasplaat?

Spiegel op maat

Op zoek naar precies het goede formaat spiegel, bijvoorbeeld voor in die oude lijst of het badkamermeubel? Bij ons kun je een spiegel op maat laten maken. Met een spiegel op maat bepaal je zelf het soort spiegelglas (neutraal, brons, doorkijk), het model (rond, vierkant, met een toog), de afmetingen en de dikte van het glas. Net als de rand- en hoekafwerking, bijvoorbeeld gepolijst of schuin aflopend (facetgeslepen).

Lees meer over spiegels en spiegelwanden >>>

Glasplaat tafel

Met een glasplaat op maat op je tafel bescherm je het tafelblad en geef je je interieur een nieuwe uitstraling. Of je tafel nu rond, rechthoekig of vierkant is, we kunnen voor iedere tafel een glasplaat op maat maken. Uiteraard van gehard veiligheidsglas en platpolygeslepen: zonder scherpe hoeken en randen. Bovendien is een tafelglasplaat beschikbaar in veel verschillende dikten en uitstralingen: transparant, semitransparant of gekleurd, hoogglans of gematteerd.

Lees meer over glas voor tafels >>>

Gehard glas op maat

Gehard glas, ook wel hardglas, is tot vijf keer zo sterk als ongehard glas en daarmee heel inbraakwerend. En als het dan toch breekt, barst het in heel kleine stukjes, zonder scherpe randen. Dat voorkomt vervelende snijwonden en maakt gehard glas op maat ideaal voor douchedeuren en -wanden, tafelbladen en andere meubels, in keukens, bushokjes en winkelschappen. Hardglas op maat kun je bestellen in verschillende kleuren, dikten en hoekafwerkingen.

Lees meer over gehard glas >>>

Veiligheidsglas op maat

Veiligheidsglas wordt ook wel gelaagd glas genoemd: met folies worden de glaslagen op hun plek gehouden, ook wanneer het glas breekt. Dat maakt dit glas zo veilig: het voorkomt scherpe punten van glasscherven. Veiligheidsglas op maat wordt daarom vaak gebruikt voor schuifdeuren en ramen die tot de grond lopen. Maar ook in steeds meer gewone ramen en deuren wordt veiligheidsglas geplaatst. Zeker met kleine kinderen is dat de moeite waard.

Lees meer over veiligheidsglas >>>

Glazen deur op maat

Industriële deuren, ensuite- of pendeldeuren: glazen deuren zijn modern, stijlvol en geven veel ruimte en daglicht in huis. Niet gek dus, dat je ze steeds vaker ziet. Een glazen deur op maat maken we van gehard glas, in welke uitvoering je maar wil. Bijvoorbeeld met blank glas, anti-kalkcoating, melkglas, crepi of gekleurd glas.

Lees meer over glazen deuren >>>

Glazen douchewand op maat

Een glazen douchewand op maat kun je bestellen in verschillende kleuren en dikten. Voor douchewanden en -deuren werken we altijd met gehard glas. Er wordt voor douchewanden in een profiel ook wel gebruikgemaakt van veiligheidsglas (gelaagd glas). Maar aangezien het folie in veiligheidsglas niet bestand is tegen vocht, heeft dat niet onze voorkeur.

Lees meer over douchewanden en -deuren >>>

Glasplaat keuken op maat

Heb je een nieuwe keuken of de muur achter je fornuis net opnieuw geverfd, dan wil je natuurlijk dat die mooi blijft. Met een glasplaat achter het fornuis bescherm je de achterwand en geef je je keuken tegelijkertijd een frisse, moderne uitstraling. In plaats van alleen het fornuis kun je ook kiezen voor een glazen achterwand achter het gehele keukenblad.

Lees meer over glazen achterwand keuken en fornuis >>>

Melkglas op maat

Niet transparant, wel lichtdoorlatend: ideaal voor glazen wanden van een vergaderzaal, voor een voordeur, douchedeur, balkon of scheidingswand, maar ook voor in kastdeurtjes. Melkglas op maat is er in verschillende uitvoeringen. Zo kun je zelf de mate van doorzichtigheid en het glastype bepalen: van veiligheidsglas tot enkel glas.

Lees meer over andere soorten glas >>>

Kunststof glasplaten op maat

Kunststof glasplaten laten licht door en hebben aan allebei de kanten een speciale uv-coating. Ze zijn gemaakt van polycarbonaat: dat is niet alleen lichter dan glas, maar ook 250 keer sterker. Hierdoor breken kunststof glasplaten niet bij storm, hagel of vorst.

Polycarbonaat kanaalplaten

Voor een goede isolatie raden we kanaalplaten aan: polycarbonaat platen die net als dubbelglas ruimte hebben tussen de binnen- en buitenkant. Heel geschikt voor bijvoorbeeld een glazen overkapping, lichtdoorlatende veranda of serre, maar ook voor een carport.

Meer weten? Bel 0252-221910 of mail naar info@vandermeermultiglas.nl voor een glashelder verhaal

Hardglas scheidingswand met deur
Hardglas scheidingswand met deur
Glazen wand bovenaan trap
Glazen wand bovenaan trap
Dakbeglazing van HR glas
Dakbeglazing van HR glas
Balustrade van gelaagd veiligheidsglas
Balustrade van gelaagd veiligheidsglas
Spiegel op maat: spiegelwand voor indoor zwembad
Spiegel op maat: spiegelwand voor indoor zwembad
Glasplaat op maat, in dit geval een schuifdeur van gehard glas
Schuifdeur van gehard glas

Kijk op www.ambrakozijnen.nl voor aluminium en kunststof kozijnen, raamdecoratie en horren op maat >>>