Deur met glas of glas in lood

Een deur met glas geeft de ruimte licht, een ruimtelijk gevoel en karakter, of het nu gaat om binnendeuren of de voordeur, om moderne of juist om traditionele deuren. We kunnen alle soorten glas in deuren plaatsen: volledig transparant, figuur- of matglas en glas in lood. En zowel dubbel als triple glas. Dus wil je het glas in je deur vervangen, bijvoorbeeld omdat er een bal doorheen is gegaan, het nog enkelglas is en je (drie)dubbel wilt, of je een andere glastype gewoon mooier vindt? Hieronder lees je over de mogelijkheden voor een deur met glas.

Glas in lood deur (jaren 30)

Nog niet eens zo heel lang geleden was het niet mogelijk om uit één stuk glas een volledig raam te maken. Daarom werden er kleine stukken glas aan elkaar vastgemaakt met lood. Dat is allang niet meer nodig, en heeft ook de bekende nadelen, maar glas in lood blijft zijn waarde behouden. Een glas in lood deur geeft een huis dan ook veel sfeer en karakter. Heb jij zo’n mooie jaren 30 deur en wil je een glas in lood ruitje vervangen? Of wil je er glas in lood in laten plaatsen? We regelen het graag voor je.

Lees meer over glas in lood >>>

Hardglazen deuren

Hardglazen deuren zijn glazen deuren gemaakt van gehard glas. Ze zijn zowel geschikt voor binnen als buiten. Hardglas is tot vijf keer zo sterk als ongehard glas en daarmee zeer inbraakwerend. Breekt het toch, dan barst het in heel kleine stukjes. Dat voorkomt vervelende scherpe randen. Achter deuren van hardglas voel je je dus gegarandeerd veilig. We maken hardglazen deuren op maat, in welke stijl en afwerking je maar wil.

Lees meer over glazen binnendeuren >>>

Matglas of figuurglas voordeur

Figuurglas in de voordeur voorkomt inkijk en geeft een unieke uitstraling. Dit type glas is doorschijnend, maar ondoorzichtig door figuren, ribbels, bobbels en motieven. Ook matglas geeft veel privacy en doordat het wordt gezandstraald kun je motieven in het glas laten maken. Bijvoorbeeld het huisnummer of een blanke rand rondom het glas. Uiteraard kun je matglas en (bijna alle soorten) figuurglas combineren met isolatieglas (HR++ en HR+++). We kijken graag met je mee welke soorten glas in je voordeur passen.

Binnendeuren met matglas of facet geslepen glas

Glazen binnendeuren geven een doorkijk naar een andere kamer of ruimte. Dat kan licht en ruimtelijk ogen, maar ook rommelig. Bovendien tast het glas de privacy van de ruimte aan. Binnendeuren met matglas bieden dan uitkomst. Daarmee behoud je de lichtinval, maar voorkom je doorkijk. Wie wel transparant glas wil, kan ook kiezen voor een binnendeur met facet geslepen glas. Dat is geslepen glas met aflopende randen. Dit zie je ook veel in oude spiegels. Je kunt het zelfs combineren: matglas met doorzichtige facetranden.

Meer weten? Bel 0252-221910 of mail naar info@vandermeermultiglas.nl voor een glashelder verhaal

Binnendeur met glas in lood
Binnendeur met glas in lood
Hardglazen deur in glaswand
Hardglazen deur in glaswand
Voordeur met gezandstraald dubbelglas
Voordeur met gezandstraald dubbelglas
Glazen deur met entree van gecoat hardglas
Glazen deur met entree van gecoat hardglas
Schuifdeur van hardglas
Schuifdeur van hardglas

Bekijk ook deze glazen deuren met stijlvol zwart frame bij ons broertje Ambra Kozijnen

Dubbele glazen deur met boven- en zijlichten
Dubbele glazen deur met boven- en zijlichten
Glazen taatsdeuren zonder kozijn
Glazen taatsdeuren zonder kozijn